U bent hier

Wat te doen bij een schrale handen en droge lippen?

Buiten is het vochtig en er raast een koude wind. Tijd om binnen lekker bij de verwarming te kruipen. Heerlijk! De ramen blijven vaker dicht en de verwarming staat lekker hoog. Het gevolg hiervan: droge lucht. De lage luchtvochtigheid in huis zorgt ervoor dat je huid meer vocht afstaat. Dit merk je vooral snel aan je lippen en handen: ze worden rood en gevoelig. Ga je weer naar buiten en sta je in de koude wind; dan verdampt het vocht van de huid sneller. Helaas kunnen we aan het weer niets veranderen. Toch kun je droge lippen en handen voorkomen met de volgende tips:

 1. Hydrateren
  Goede hydratatie is van groot belang voor een gezonde huid. Drink daarom voldoende water om een droge huid te voorkomen.

 1. Speciale verzorging voor de handen en lippen
  Smeren maar! Zorg dat de handen en lippen gehydrateerd blijven, al voor je de kou trotseert. De natuurlijke hand- en nagelcrèmes van lavera zorgen voor zijdezachte handen. De crèmes bevatten enkel natuurlijke en biologische ingrediënten, zoals amandelolie en avocado-olie. Deze ingrediënten beschermen de huid en zorgen ervoor dat de huid zacht aanvoelt. Gauw last van droge lippen? Gebruik dan de natuurlijke lippenbalsems van lavera voor een natuurlijke bescherming. Deze bevatten natuurlijke jojoba- en amandelolie.

 1. Scrubben
  Het is verstandig om de huid af en toe voorzichtig te scrubben. Zo verwijder je de dode huidcellen. Smeer vervolgens de handen weer in met een voedende crème. Scrubben moet je niet te vaak doen, want dat kan juist zorgen voor een schrale huid.

 1. Zorg voor een ideale luchtvochtigheid
  Hoe is de luchtvochtigheid in de winter bij jou thuis? Om droge lucht te voorkomen en het toch lekker warm te houden in huis, kun je ervoor kiezen een luchtbevochtiger of een verdamper aan te schaffen. Hierdoor bepaal je zelf de luchtvochtigheid in huis, zodat de omgeving het vocht van de huid niet onttrekt. Zo verminder je de kans op een schrale huid.

 1. Vermijd scherpe of irriterende stoffen
  Ben je lekker aan het schoonmaken geweest? Of heb je heerlijk pittig gegeten? Dan kan het wel eens zijn dat je droge handen of pijnlijke mondhoeken hebt gekregen. Deze scherpe stoffen kunnen we niet altijd vermijden. Daarom is het van belang om bijvoorbeeld na het schoonmaken de handen direct in te smeren. En gebruik een lippenbalsem na het consumeren van scherp eten.

  Laatste redmiddel!
  Is het kwaad al geschied en heb je een pijnlijke extreem droge huid? Gebruik dan de SOS HELP-producten van lavera. Deze lijn is speciaal ontwikkeld voor de extreem droge huid.  

 • De SOS lippenbalsem bevat biologische Echinacea en zouthoutwortel. Het versterkt de huidbarrière, voedt de lippen en beschermt tegen uitdrogen.  

 • De SOS handbalsem op basis van biologische amandelolie en cacaoboter, beschermt de huidcellen en zorgt voor directe verlichting van de droge, pijnlijke handen.
   

Alle lip- en handproducten van lavera zijn natuurlijk-gecertificeerd, bevatten biologische ingrediënten, zijn veganistisch en glutenvrij.

 

Bron: lavera.de