U bent hier

Vier manieren om een BB crème aan te brengen

Een BB crème is een soort dagcrème, foundation en poeder in één. Het hydrateert de huid en door de SPF wordt je huid beschermt tegen schadelijke invloeden van de zon. De huid herstelt en oneffenheden worden gecamoufleerd. Maar hoe breng je een BB crème aan op je gezicht? We leggen je hieronder vier manieren uit!
 

Hoe breng je een BB crème aan?

  1. De snelste en makkelijkste manier om een BB crème aan te brengen is met je handen. Doe een beetje BB crème op je vinger en smeer het heel goed uit tussen je vingers, anders krijg je een plamuur effect. Vervolgens smeer je het als een crème uit op je gezicht. Het nadeel hiervan is dat je het niet helemaal egaal krijgt.
  2. De tweede manier is om een platte kwast te gebruiken. Doe een beetje BB crème op je hand en smeer het goed uit met de kwast. Smeer de BB crème nu met de kwast uit op je gezicht. Dep voorzichtig onder de ogen en langs de randjes van je neus. Het nadeel van de kwast is dat het wat langer duurt en de kwast kan wat van de BB crème opzuigen, waardoor een deel van de crème verloren gaat.
  3. De derde manier is om een ronde kwast te gebruiken. Doe weer wat BB crème op je hand en smeer het met ronddraaiende bewegingen uit met de kwast. Breng het vervolgens ook met ronddraaiende bewegingen aan op je gezicht. Op deze manier krijg je een mooie dekkende laag.
  4. En de laatste manier is om een make-up spons te gebruiken. Maak de spons een beetje vochtig met water en knijp hem goed uit. Zo wordt niet alle BB crème opgezogen door de spons. Doe een beetje crème op je hand en dip steeds een klein beetje op de spons en verdeel het over je gezicht. Met het sponsje dep je de BB crème op de huid.

Als je gebruik hebt gemaakt van een kwast, check dan na die tijd altijd even of er geen streepjes meer op je gezicht zitten van de kwast. Als dit wel het geval is dan kan het zijn dat de laag te dik is. Haal dan een beetje met je vinger weg en smeer het vervolgens weer goed uit met de kwast.

 

Ook interessant voor jou?