U bent hier

Verantwoord zonnen met een natuurlijke zonnebrandcrème

natuurlijke zonnebrandcrème

Het voorjaar is zonnig van start gegaan dit jaar. Hoewel we veel thuis zijn, genieten we wel van het zonnetje in de tuin of tijdens een wandeling. Tijd om je huid voor te bereiden op de zomer. Zonnen is heerlijk, maar niet goed voor je huid. In deze blog lees je hoe je verantwoord en duurzaam kunt genieten van de zon.

Bescherm je huid en de natuur
Aan zonnebrandcrèmes worden steeds meer eisen gesteld. En dat is logisch. Het moet milieuvriendelijk en waterbestendig zijn en nog steeds goed zijn werk blijven doen. Daarom heeft lavera een nieuwe zonnebrandcrème geïntroduceerd. Deze is veganistisch, voldoet 100% aan de eisen van gecertificeerde natuurlijke cosmetica en de verpakking is gemaakt van 97% gerecycled materiaal. Tevens is de zonnebrand koraalrif-vriendelijk. En dat is niet iedere zonnebrand. Sommige zonnebrandcrèmes bevatten namelijk UV-filters die schadelijk kunnen zijn voor het koraal, vissen en schelpdieren. De meest bekende chemische UV-filter is Benzofenon (oxybenzon). Die remt de groei van babykoraal en ontmoedigt de ontwikkeling van verschillende zeedieren. (Bron: NRC.nl)

Kies bij voorkeur dus een natuurlijke zonnebrandcrème, dan weet je zeker dat je goed zit en hoef je niet na te denken voor je de zee inspringt!

Voorkom verbranden door nu de zon al in te gaan
Door de winter heeft je huid misschien een lange tijd geen zon meer gezien. Het is daarom belangrijk dat je huid aan de UV-straling went. Dit kun je opbouwen in het voorjaar. Doe je dat niet en wordt je huid plots weer blootgesteld aan een piek zonlicht, dan is de kans groot dat je verbrandt.

Ga dus in het voorjaar vaker naar buiten en bouw dit op voor de zomer. Maar: blijf je goed insmeren. Probeer bijvoorbeeld de anti-aging zonnebrand gezichtscrème bij een zonnige dag, of gebruik de getinte dagcrème met SPF10 wanneer het bewolkt is.

Hydrateren met een aftersun
Ondanks dat je, je de hele dag goed hebt ingesmeerd met zonnebrandcrème is het goed om na het zonnen de huid in te smeren met een aftersun. De vochtbalans van de huid kan door de warmte of zweet uit balans raken, waardoor het goed is de huid te hydrateren en te kalmeren met een goede aftersun. En wat ook niet geheel onbelangrijk is: mocht je een zomers kleurtje hebben gekregen, dan wil je die waarschijnlijk zo lang mogelijk behouden. Door de huid intensief te verzorgen met een aftersun, blijft je gebruinde teint langer zichtbaar.

De natuurlijke aftersun van lavera zorgt voor verkoeling waardoor de huid kalmeert. De formule op basis van biologische aloë vera hydrateert de huid wel 24 uur lang.

Gebruinde teint zonder de zon in te gaan?
UV-straling is schadelijk voor de huid en zorgt voor huidveroudering. Daarom kun je het beste UV-straling helemaal vermijden. Daarbij komt dat zonnebrandcrème je nooit volledig kan beschermen tegen UV-straling. Toch een zomers kleurtje zonder in de zon te komen? Dan is een zelfbruinende lotion de oplossing. De natuurlijke zelfbruiners van lavera zorgen voor een natuurlijke gebruinde teint binnen 5 uur. Ze bevatten een formule op basis van biologische zonnebloemolie en biologische macadamiaolie en sachariden.

 

Ook interessant voor jou?
-Waarom laat een natuurlijke zonnebrandcrème een witte waas achter?