U bent hier

Verantwoord zonnen, hoe doe je dat?

Het is weer tijd voor de eerste drankjes op het terras. Met de zomer voor de deur kun je straks nog meer genieten van de zon. Toch is zonnen niet altijd even verantwoord. Daarom hier een aantal tips om het voorjaar en de zomer zonnig door te komen.

Wen aan de zon
Het voorjaar is de tijd om je huid alvast te laten wennen aan de zon. Na een lange donkere winter wordt de huid plots weer blootgesteld aan een piek zonlicht. Hier is de huid niet aan gewend, waardoor je sneller verbrand. Bouw blootstelling aan de zon dus langzaam op voor de zomer begint en smeer je goed in.

Zorg voor jezelf én de natuur
Hoewel het in Nederland een vrij onbekend onderwerp is, zijn met name tropische gebieden er al wel veel mee bezig: schadelijke zonnebrandcrèmes. Zonnebrandcrèmes kunnen namelijk chemische stoffen bevatten die schadelijk kunnen zijn voor het milieu. De meest voorkomende en bekendste schadelijke, chemische UV-filter is Benzofenon-3 (oxybenzon). Met name koraalriffen zijn de dupe van oxybenzon-houdende zonnebrandcrèmes. Oxybenzon belemmert de groei van babykoraal en verstoort de ontwikkeling van verschillende zeedieren. Mocht je dus binnenkort lekker gaan zwemmen in open water, dan is het beter om te kiezen voor een natuurlijke crème. 

Een voorbeeld hiervan is lavera sun cream. De zonnecrèmes van lavera bevatten 100% minerale UV-filters, zoals titaniumdioxide en/of zinc oxide. Het reflecterende effect zorgt voor betrouwbare bescherming, ook voor de gevoelige huid. De zonnecrèmes zijn waterbestendig en bevatten biologische mango-extracten en organische zonnebloemolie voor intensieve verzorging. Geniet van de zon en bescherm je huid op natuurlijke wijze.   

Bron: NRC.nl   

Insmeren maar!
Te veel zonnecrème gebruiken is eigenlijk niet mogelijk. Als je van de zon wil genieten is veel en vaak insmeren uiteindelijk het beste voor de huid. Geen enkele zonnecrème kan helaas totale bescherming bieden tegen UV-straling. Toch voorkom je met de juiste crème al veel beschadiging van de huid. Let wel op dat je de gevoelige plekken niet vergeet, zoals bikinilijnen, oren, en randen langs de oksels.

Voedt de huid na het zonnen
Een dagje lekker in de tuin gewerkt, of op het terras gezeten in de zon? Hoewel je het misschien niet merkt aan je huid dat je in de zon bent geweest, is het altijd goed om de huid in te smeren met after-sun. Natuurlijk al helemaal wanneer je een kleurtje hebt gekregen. lavera after sun lotion kalmeert de huid en zorgt voor verkoeling en hydratatie tot wel 24 uur lang. De hydraterende aloë vera en biologische sheaboter verzorgen de huid intensief en zorgen voor een langer behoud van de bruintint.

Natuurlijke bruine kleur
Wil je nou toch gaan voor dat heerlijke zomerse kleurtje? Dan kan een zelfbruinende lotion je helpen. lavera zelfbruindende lotion bevat biologische macadamia-olie en zonnebloemolie. Gemaakt van enkel natuurlijke ingrediënten. Je brengt hem gemakkelijk aan en het zorgt voor een natuurlijke bruinere teint.