U bent hier

Schuimomelet met erwtjes en munt

Een originele omelet met volume? Dat is makkelijk! Scheid eerst de dooiers van het eiwit. Klop het eiwit tot sneeuw en voeg het dan bij een mengsel van de dooiers, wat room of melk en wat je verder zelf nog wil! Hier voegen wij quinoa express en erwtjes van Priméal toe. Je recept is in een handomdraai klaar!

Ingrediënten

40 g Quinoa Express van Priméal

50 ml kokend water

1 teentje knoflook

4 eieren

1 soeplepel volle room (of 5 cl volle melk)

1 handvol geraspte emmentaler

100 g extra fijne erwtjes van Priméal

1 scheutje olijfolie

ongeraffineerd zout, 5 peperbesjes

een tiental muntblaadjes

enkele schijfjes citroen

 

Stappen:

1

Giet de quinoa express van Priméal in een kom. Voeg er kokend water aan toe en plaats er een deksel op. Laat de quinoa zwellen.

2

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de fijngehakte knoflook enkele minuten.

3

Scheid het eiwit van de dooiers en bewaar beide in twee kommen. Klop de dooiers door de room, de gebakken knoflook, het zout en de 5 peperbesjes. Voeg er daarna de erwtjes van Priméal, de geraspte emmentaler en de quinoa aan toe en roer goed door.

4

Klop het eiwit met een keukenrobot stijf tot sneeuw. Doe het eiwit daarna voorzichtig met een spatel bij de bereiding met de erwtjes.

5

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Giet er het mengsel bij en laat zo’n 5 minuten bakken. Draai de omelet om en laat nog zo’n 2 minuten verder bakken.

6

Snipper de muntblaadjes fijn en strooi ze over de schuimomelet. Dien de omelet samen met de citroenschijfjes op.