U bent hier

Nationale luizendag 6 maart 2019

Luizen? Neten? Paniek?
Hoofdluizen zijn vervelend, maar gelukkig ongevaarlijk. Toch is het onderwerp hoofdluis nog vaak taboe voor ouders, terwijl daar geen reden toe is. 6 maart is het de Nationale Luizendag. Op veel scholen, maar ook thuis worden kinderen gecontroleerd op hoofdluis. Het hoofdluisprobleem wordt op deze manier gezamenlijk en goed aangepakt.

NYDA werkt tegen luizen èn 
neten (eitjes)
Er dan wordt er hoofdluis geconstateerd. Wat nu? NYDA is een anti-hoofdluismiddel met een uitstekende werkzaamheid en het bevat geen schadelijke insecticiden. NYDA dringt het ademhalingssysteem van de luizen en neten binnen en verdringt daar de zuurstof, het dikt in en sluit de ademhalingswegen onomkeerbaar af. De luizen worden verstikt in al hun ontwikkelingsstadia, dus ook de eitjes worden gedood.

Tweede behandeling overbodig
De hardnekkige eitjes vormen meestal het grootste probleem bij de bestrijding van hoofdluis. Uit niet gedode eitjes komen na 7-8 dagen nieuwe luizen. Als deze niet worden gedood voor ze geslachtsrijp zijn, ontstaat er een soort vicieuze cirkel. De uitstekende eidodende werking van het 2-stappen dimeticon van NYDA bij de eerste behandeling, maakt een tweede behandeling overbodig! Met de metalen NYDA luizenkam kan het haar snel en eenvoudig gecontroleerd worden en eventuele luizen en neten zijn makkelijk te verwijderen. Het is van belang om alle familieleden gelijktijdig te controleren en, indien nodig, te behandelen. Desinfectie en behandelen van wasgoed, woning en auto is trouwens niet nodig. Studies bevestigen dat het overdragen van hoofdluis nagenoeg uitsluitend plaatsvindt door direct contact van hoofd tot hoofd.

Bekijk hier het assortiment!