U bent hier

Mooie handen en nagels

mooie handen en nagels

Veel mensen letten eerst op de handen en nagels van anderen. Ze worden daarom ook wel het visitekaartje van jezelf genoemd. Mooie en verzorgde handen zeggen veel over jou als persoon. Je gebruikt je handen de hele dag door en ze worden blootgesteld aan verschillende producten en weersomstandigheden. Beloon je handen zo nu en dan met een waardevolle verzorging. Lees hier hoe je dat doet!

Neem even de tijd en geef jezelf een manicure

 1. Zorg dat je nagels schoon zijn.
  Verwijder de restjes nagellak met nagellak remover pads (het liefst zonder aceton).
   
 2. Breng je nagels in vorm
  Knip of vijl je nagels in vorm. Let er bij het vijlen op dat je steeds van de buitenkant naar het midden vijlt en dat je een richting op vijlt.
   
 3. Verzorg je handen
  Week je handen 2 tot 3 minuten in warm water en scrub vervolgens de huid met een body scrub om dode huidcellen te verwijderen. Spoel daarna je handen af en dep ze droog.
   
 4. Verzorg je nagelriemen
  Doe wat olie op je nagelriemen zodat ze wat zachter worden. Duw ze vervolgens wat terug met een bokkenpootje. Door een bokkenpootje met een rubberen top te gebruiken voorkom je onnodige beschadigingen van de nagelriemen.
   
 5. Hydrateer je handen
  Masseer je handen in met een handcrème en laat goed intrekken. Ontdek alle handcrèmes van lavera met natuurlijke en biologische ingrediënten.
   
 6. Lak je nagels
  Nu je je handen en nagels goed verzorgt hebt, kan je de nagels gaan lakken. Begin altijd met een base coat. Dit zorgt voor een egale oppervlakte en het helpt verkleuring van de nagels voorkomen. Breng vervolgens 2 dunne laagjes kleur aan. Zorg ervoor dat de nagellak geheel droog is voordat je de tweede laag aanbrengt. Lak er tot slot een top coat overheen. Dit geeft de nagels een mooie glans.