U bent hier

Kraanwaterdag!

Kraanwaterdag is de gezonde gewoonte om op één vaste dag in de week alleen kraanwater te drinken en het is een dag waarop we aandacht vragen voor het drinken van kraanwater. Want kraanwater is duurzaam, lekker en gezond.

Voldoende kraanwater drinken ondersteunt het goed functioneren van ons lichaam. Vitamines, koolhydraten en eiwitten worden goed opgenomen, enzymreacties verlopen gemakkelijker, essentiële voedingsmiddelen worden opgenomen in cellen en gifstoffen worden afgevoerd. We geven het immuunsysteem een boost, onze huid gaat glanzen en we voelen ons gewoon goed. Zelfs het vermogen van het lichaam om de temperatuur te reguleren, spiermassa op te bouwen en vet te verbranden is gelinkt aan onze waterconsumptie.

Dus hoeveel water moet je elke dag drinken?
Een volwassene verliest per dag gemiddeld 1,5 tot 2 liter vocht via de ademhaling, door het verteren van voedsel en door te zweten. Deze 1,5 tot 2 liter water moet weer worden aangevuld. Atleten en mensen die in een heet klimaat wonen moeten zelfs nog meer water drinken om niet uit te drogen. Volwassenen, kinderen, ouderen – leeftijd, gewicht en levensstijl hebben allemaal invloed op hoeveel water u nodig heeft. Ook uw dieet speelt een rol, vegetariërs en mensen die veel fruit en groente eten krijgen via hun voeding al veel vocht binnen.

Houd je niet zo van de smaak van kraanwater? Probeer dan eens de BRITA waterfilters. Deze praktische waterfilterkannen zuiveren het water en neutraliseren smaken zoals, kalk, lood of chloor. Het resultaat? Zacht en heerlijk water.

Bekijk hier onze BRITA producten!