U bent hier

KOKOSBROWNIE MET AMANDELMEEL EN DADELS

Overheerlijke kokosbrownies met dadels en chocolade, eenvoudig om te maken en erg machtig!

  • ongeveer 20 kleine stukjes
  • 30 min bereiding
  • 25 - 35 min oventijd + 15 min wachttijd
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Laat de dadels 5 minuten weken in kokend water. Giet het water af en mix in een keukenmachine tot puree.
  • Smelt 1 eetlepel kokosolie en voeg dit samen met het amandelmeel, de eieren, het bakpoeder, het cacaopoeder, de melk en een snuf zout bij de dadelpuree. Mix tot een glad beslag.
  • Voeg hier 50 gram kokosrasp aan toe en meng door elkaar.
  • Bedek een brownievorm met bakpapier en schep het beslag hierin.
  • Bak de brownie in zo'n 25 - 35 minuten gaar.
  • Doe de overige kokosrasp met 1 eetlepel kokosolie in een keukenmachine en maal je dit in zo'n 10 minuten fijn tot een gladde pasta. Dit werkt net als notenpasta: de rasp wordt eerst wat brokkelig en tenslotte romig. Schraap de rasp af en toe los van de kant, zodat je weer verder kunt met malen.
  • Laat de brownie ongeveer 15 minuten afkoelen op een rooster en smeer de kokospasta hier overheen.
  • Smelt ondertussen de chocolade en de honing au bain-marie.