U bent hier

Je laat je toch niet prikken?! Lees hier hoe je die vervelende muggen op afstand houdt!

Last van muggen? Houd ze op afstand met DEET. Je hebt er vast wel eens van gehoord, maar is DEET nou eigenlijk? DEET is de afkorting voor N,N-di-ethyl-meta-tolueenamide, ook wel N,N-di-ethyl-3-methylbenzamide. Het is het sterkste insectwerende middel voor de huid. De werkzame stof is effectief tegen steken en bijtende insecten zoals muggen en teken. DEET is verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals lotion, spray, roller en geïmpregneerde producten zoals polsbanden, kleding en klamboes. Je kunt DEET ook op katoenen, wollen of nylon kleding toepassen.

Hoe werkt DEET?

Uit onderzoek is gebleken dat DEET de geurreceptoren van insecten verstoort, waardoor zij hun prooi niet meer kunnen waarnemen.

Hoe gebruik ik DEET?

Het Nederlandse Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering adviseert een concentratie van 30% tot 50% te gebruiken. Het percentage DEET is bepalend voor de werkingsduur van het middel, hoe hoger het percentage DEET hoe langer het middel je beschermt tegen steken en beten. Care Plusbiedt je keuze uit verschillende vormen en percentages DEET; 50% DEET lotion of spray, 40% DEET spray en 30% DEET gel.

Natuurlijk alternatief

Heb je liever een natuurlijk product om insecten op afstand te houden? Dat kan met Care Plus Natural. Dit product is gebaseerd op natuurlijke lemon-eucalyptus extracten. De werkzame stof Citriodiol® is effectief tegen stekende insecten en teken en biedt tot 6 uur bescherming tegen steken en beten. Ook is dit in tegenstelling tot DEET producten geschikt voor kinderen vanaf 3 maanden.

Toch gestoken of gebeten?

Gebruik Care Plus Insect SOS gel of spray om de huid te verzorgen en verzachten na een insectenbeet. Ook de Na De Beet roller van Chi is een echte aanrader. Deze 100% natuurlijke formule zuivert, verzorgt en verzacht de huid niet alleen na een beet, maar is ook geschikt om insecten op afstand te houden.