U bent hier

Hyaluronzuur - 7 feiten en fabels

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur biedt ontzettend veel voordelen voor je huid, waaronder een zeer krachtige hydratatie. Het is een steeds populairder ingrediënt in verschillende huidverzorgingsproducten. Of je nu een vette of een droge huid hebt, de lichte textuur van hyaluronzuur is geschikt voor alle huidtypes. Het is zo mild dat het ook prima aan te brengen is op een gevoelige huid. Je leest hier wat hyaluronzuur nou eigenlijk precies is en welke feiten en fabels er bestaan.
 

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een natuurlijke substantie in de huid die grote hoeveelheden vocht kan aantrekken en vasthouden. Het hydrateert de huid en geeft deze een ​​gezond uiterlijk. Een gezond vochtgehalte is namelijk één van de belangrijkste eigenschappen van een jonge uitziende huid. Het is dus van groot belang deze op peil te houden.

Wat doet hyaluronzuur?

Hyaluronzuur bindt zich aan water en houdt zo de huid kreukvrij. Hierdoor voelt de huid zachter en gladder en het ziet er stralend gehydrateerd uit. Fijne lijntjes en rimpels verbeteren meteen. Tegelijkertijd versterkt het ook de buitenste huidlagen (de huidbarrière). Een gezonde huidbarrière voelt zachter, gladder en voller aan én ziet er jonger uit. Verder zorgt hyaluronzuur voor bescherming en kalmeert het de huid.

Wat doet hyaluronzuur voor je huid?

Hyaluronzuur heeft de eigenschap om grote hoeveelheden vocht aan te trekken en vast te houden. Eén gram hyaluronzuur kan tot zes liter water vasthouden. Maar, wat misschien nog wel indrukwekkender is, is dat hyaluronzuur dit precies zo doet dat het niet teveel water aan de huid geeft. Teveel water is namelijk niet goed voor de huid, omdat het ervoor zorgt dat belangrijke stoffen die het huidoppervlak intact houden afbreken.

De feiten en fabels

 1. Hyaluronzuur is geschikt voor alle huidtypes.
  FEIT! De lichte textuur van hyaluronzuur zorgt ervoor dat het geschikt is voor alle huidtypes. Van de vette tot de droge huid. Let er wel goed op dat het product dat je wilt kopen geen irriterende geurstoffen, alcohol en/of geurende plantenolie bevat. Die kunnen de werking van hyaluronzuur verminderen.
 2. Als ik al een dagcrème gebruik, kan ik mijn huid niet hydrateren met hyaluronzuur.
  FABEL! Als je jouw perfecte crème al hebt gevonden en er zit geen hyaluronzuur in, dan kun je altijd een product met hyaluronzuur gebruiken, zoals lavera firming serum. Die voeg je toe aan je nacht- of dagcrème. De hyaluronzuren en karanjaolie in dit serum zorgen voor een optimale hydratatie, versteviging en verzorging van de huid.
 3. Wanneer hyaluronzuur als ingrediënt helemaal onderaan staat, betekent dit dat er naar verhouding minder in zit.
  FEIT! Steeds meer merken voegen hyaluronzuur toe aan hun producten. Kijk op de ingrediëntenlijst om te zien of hyaluronzuur aan het product toegevoegd is. Belangrijk is dat het niet helemaal onderaan de ingrediëntenlijst staat, want dan zit er maar heel weinig van in.
 4. Hyaluronzuur in crème heeft dezelfde werking als hyaluronzuur in cosmetische fillers.
  FABEL! Hyaluronzuur heeft niet hetzelfde effect als een cosmetische filler. Mocht je fillers overwegen, dan is het de moeite waard om eerst een tijdje producten met hyaluronzuur te proberen. Misschien zijn de resultaten zo goed dat fillers overbodig zijn!
 5. Hyaluronzuur wordt uit het menselijk lichaam gewonnen.
  FABEL! Hoewel het van nature in ons lichaam voorkomt, is hyaluronzuur een super populair huidverzorgingsingrediënt. Het type dat in huidverzorging zit, wordt niet van mensen afgenomen. Het is gerepliceerd in een laboratorium.
 6. Hyaluronzuur crème kun je zelf maken.
  FEIT! De ingrediënten bestaan dan onder meer uit: gedestilleerd water, glycerine en hyaluronzuur poeder. En dat laatste is vaak het probleem. Want waar koop je hyaluronzuur poeder van goede kwaliteit? Hyaluronzuur crème van een goed en betrouwbaar merk ligt dan meer voor de hand. Zo hanteren betrouwbare huidverzorgingsmerken in het laboratorium en bij productie strenge eisen. Het product blijft dan goed geconserveerd en er ontstaan geen bacteriële besmettingen.
 7. Hyaluronzuur smeren tijdens de zwangerschap is veilig.
  FEIT! Meer dan 90% van de vrouwen ervaart veranderingen in de huid tijdens de zwangerschap. Deze veranderingen kunnen zijn: donkere kringen onder de ogen en een drogere huid. Fijne lijntjes en rimpels worden hierdoor duidelijk zichtbaarder. Hyaluronzuur crème kan de oplossing geven. Ook wanneer je zwanger bent is het gebruik hiervan in crèmes volledig veilig. Het kan er zelfs voor zorgen dat je huid minder uitdroogt en sneller herstelt tijdens je zwangerschap of na de bevalling. Hyaluronzuur in de vorm van fillers en andere niet-essentiële chirurgische ingrepen worden afgeraden tijdens de zwangerschap. Houd het bij crèmes en serums met hyaluronzuur om je huid gehydrateerd en gezond te houden.


lavera Firming nachtcrème karanja € 19,99


 

lavera Firming dagcrème karanja € 19,49


 

lavera Firming oogcrème Karanja € 19,99lavera Firming sheetmasker € 5,99
lavera Ulluminating oogcrème € 14,49