U bent hier

Huidirritatie na het scheren, hoe voorkom je dat?

Veel mannen hebben er last van: irritaties na het scheren. De kleine rode bultjes verschijnen na een scheerbeurt en zorgen voor een branderig of droog gevoel. Dat gevoel kan de hele dag aanhouden. Met de volgende tips kun je iedere dag beginnen met een frisse, gladde huid na een zachte scheerbeurt!

Stap 1. Bekijk de groeirichting van de baard
Het gemakkelijkst kun je de groeirichting bepalen wanneer de haren iets langer zijn. Pak een spiegel erbij en kijk van dichtbij in welke richting jouw haren groeien. Dit is de richting die je moet volgen tijdens het scheren. Zo help je roodheid bij het scheren te voorkomen.

Stap 2. Voorbereiding
Zorg dat het haar van je baard zachter wordt. Dit doe je door een paar minuten van tevoren een warme vochtige handdoek op je gezicht en hals te leggen. Hierdoor voorkom je irritaties.

Stap 3. Een warm scheermes scheert beter
Breng lavera Men Sensitiv scheerschuim aan op het gezicht en de hals. Houd je (scherpe!) scheermesje even onder een hete kraan, voor de ideale scheerbeurt. Doe dit ook een aantal keer tussen het scheren door.

Stap 4. Manier van scheren
Begin bij de zijkanten van je gezicht (onder de bakkebaarden) en ga stap voor stap naar het midden van het gezicht en naar beneden richting de hals. Leg het mes op de huid naast de bakkebaard en scheer in een korte beweging mee met de groei van je haar. Zorg ervoor dat je niet te vaak over dezelfde huid gaat. Trek de huid een beetje strak voor een extra gladde huid. Druk en trek vooral niet met het scheermesje. Hoe meer druk je uitoefent, hoe harder de mesjes over de huid schrapen. Hierdoor irriteert de huid en de haarzakjes.

Stap 4. Hydrateer de huid
Voor een extra glad resultaat: spoel na het scheren de schuimresten direct af met warm water. Dep de huid voorzichtig droog en breng vervolgens lavera Men Sensitiv aftershave balsem aan. Door de lavera aftershave balsem kalmeert de huid. Het werkt ontsmettend als een aftershave en hydrateert de huid onmiddellijk.