U bent hier

Getinte dagcrème en foundation – wat is het verschil?

Getinte-dagcrème

Getinte dagcrème, foundation, BB crème, CC crème en zelfs DD crème. Er zijn veel verschillende make-up producten te koop om een gezonde kleur op je gezicht te creëren, dat je gemakkelijk het overzicht kwijtraakt. Maar wat is nou het verschil tussen foundation, getinte dagcrème en BB of CC crème? En wat past het beste bij jou? Wij leggen het verschil voor je uit!
 

Wat is een getinte dagcrème?

Een getinte dagcrème is ideaal voor iedereen die een beetje kleur in zijn of haar gezicht kan gebruiken en het is de perfecte middenweg tussen een gewone dagcrème en een foundation. Getinte dagcrème bestaat uit een helft foundation en een helft dagcrème. Geen volledige dekking van je gezicht, maar wel een mooie egale huid! Wil je graag een kleurtje, dan is getinte dagcrème het best om te gebruiken. Een getinte dagcrème dekt niet.
 

BB crème, CC crème en DD crème

Om het nóg lastiger te maken, bestaat er ook nog BB crème en CC crème. Een BB crème is eigenlijk een soort dagcrème, foundation en poeder in één. Je huid wordt gehydrateerd en door de SPF beschermt tegen schadelijke invloeden van de zon. Daarnaast herstelt het de huid en camoufleert het oneffenheden. Ideaal wanneer je ’s morgens weinig tijd hebt! Het verschil tussen een BB en een CC crème is niet groot. Een CC crème camoufleert, hydrateert en beschermt je huid. Het grote verschil is de kleurcorrectie. De CC crème pakt namelijk problemen als roodheid aan. Een DD crème combineert de krachten en voordelen van een BB crème en een CC crème. Het verschil is dat bij DD crème de focus op anti-aging ligt en het is daarom meer geschikt voor de rijpere huid.

Welke kleur past bij jou?

Foundation, getinte dagcrème, BB en CC crème zijn voor verschillende huidtypen en huidkleuren te koop. Er is er altijd wel eentje die aansluit bij jouw wensen! Maar hoe bepaal je de juiste kleur? Je huidskleur bepaalt welke kleur foundation het beste bij jou past. Hierbij maken we onderscheid tussen warme (gele), koele (roze) en neutrale kleuren. Er zijn verschillende manieren om jouw kleur te achterhalen. Bepaal bijvoorbeeld de ondertoon van je huid. Houd een witte handdoek naast je gezicht en kijk welke tint je ziet. Zie je een roze of blauwe tint? Dan heb je een koele ondertoon. Bij een gele of oranje tint is de ondertoon warm en als je een groene tint ziet dan heb je een neutrale ondertoon. Ook kan je de kleur op je huid testen voordat je het koopt.

Onze favorieten

Wat van belang is, is dat de producten niet alleen goed voor je huid zijn maar ook goed voor de dieren en het milieu. Heeft veel verzorging en een licht kleurtje jouw voorkeur? Dan is een getinte dagcrème het juiste product voor jou. Zo heb je ook op niet-zonnige dagen een gezond kleurtje op je gezicht!
lavera getinte dagcrème light
lavera getinte dagcrème medium

Ga je een avondje uit en wil je een egale dekking? Kies dan voor één van de foundations van lavera voor een mooie egale finish en toch een hele natuurlijke look.
Bekijk hier alle foundations van lavera!

Ben je toch meer van de zonnebank of zelfbruiners? Bekijk dan ook onze zelfbruinende crèmes. Deze zijn er voor zowel je gezicht als voor je lichaam!
lavera zelfbruinende crème
lavera zelfbruinende lotion

 

 

Ook interessant voor jou?