Na het zorgvuldig aanbrengen van je make-up, trek je je geliefde blouse langzaam en behoedzaam over je hoofd. Maar soms gaat het toch mis: foundation op je kleding! Hoe kun je die vervelende vlekken nu effectief verwijderen? Met onze handige tips wordt het eenvoudig om vlekken van foundation uit je kleding te verwijderen. Lees snel verder!

Geen make-up remover gebruiken op foundation

Vermijd ten zeerste het gebruik van make-up remover om foundation vlekken te verwijderen. Het kan namelijk schadelijk zijn voor je kleding, ongewenste vet vlekken achterlaten en in sommige gevallen de vlek zelfs alleen maar vervagen, waardoor deze juist groter lijkt te worden. Het is dus sterk aan te raden om deze methode niet te gebruiken en naar alternatieve oplossingen te kijken om je kleding vlekkeloos te herstellen.

Voorbereidingen om foundation te verwijderen

Voordat je jouw kledingstuk onherstelbaar beschadigt door grof geweld met schoonmaakmiddelen, is het verstandig om het beoogde product eerst te testen op een discrete, onopvallende plek. Hierdoor kun je controleren of het mengsel geen schadelijke effecten heeft op de stof of kleur van je kleding voordat je het op de vlek aanbrengt.

Bovendien is het van essentieel belang om te weten welk type foundation er eigenlijk in je kleding zit. Er bestaan namelijk verschillende soorten, zoals vloeibare foundation en poeder foundation, en elk vereist een specifieke aanpak voor effectieve verwijdering. De volgende tips bieden advies en methoden die zijn afgestemd op het specifieke type foundation dat je op je kleding hebt gemorst.

Vloeibare foundation verwijderen

Scheerschuim kan je echt uit de brand helpen! Het verwijderen van vloeibare foundation vlekken met scheerschuim is een eenvoudige klus. Begin met het aanbrengen van een kleine hoeveelheid scheerschuim rechtstreeks op de vlek en masseer het zachtjes in de stof. Laat het scheerschuim ongeveer 2 minuten rusten, zodat het de kans krijgt om in te werken.

Vervolgens spoel je de behandelde plek grondig uit met water. Als de vlek nog steeds behoorlijk hardnekkig is en zichtbaar blijft, kun je overwegen een beetje alcohol toe te voegen aan het scheerschuim. Hierdoor kan het reinigingsproces worden geïntensiveerd. Herhaal deze stappen indien nodig totdat je er zeker van bent dat de foundation volledig uit je kleding is verdwenen.

Poeder foundation verwijderen

Begin met het voorzichtig verwijderen van zo veel mogelijk poeder foundation van je mooie blouse. Probeer dit te doen door zachtjes te deppen of te blazen, om te voorkomen dat de vlek dieper in de stof wordt gedrukt.

Vervolgens kun je een handige zelfgemaakte reinigingsoplossing bereiden door witte wijnazijn te mengen met water in een glas. Druppel enkele druppels van deze oplossing op de vlek. Hiermee kun je de foundation vlek voorzichtig behandelen. Om de vlek effectief te verwijderen zonder de stof te beschadigen, kun je bijvoorbeeld een oude tandenborstel gebruiken. Hiermee kun je de vlek zachtjes schrobben, waarbij je voorzichtig te werk gaat om de stof niet te beschadigen. Het is belangrijk om geduldig en zachtjes te werken om te voorkomen dat de vlek dieper in de vezels wordt ingewreven.