U bent hier

De EKO-week is van start!

De EKO-week is van start! Hoe EKO ben jij?
Van 8 t/m 14 oktober staat Nederland in het teken van EKO. Een week waarin in veel winkels en restaurants speciale activiteiten plaatsvinden op het gebied van biologisch en duurzaamheid.

Hoe EKO ben jij? Eet jij bijvoorbeeld biologisch? Bij Bewustwinkelen.nl vind je een ruim assortiment biologische producten!

Wat is duurzaamheid?
Duurzaamheid is een breed begrip, maar het komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht zijn. Uiteindelijk bepalen mensen samen binnen een bepaald gebied wat voor hen duurzaam is. Vaak betekent duurzaamheid voor mensen dat de aarde niet uitgeput wordt, dat je oog hebt voor de behoeften van toekomstige generaties en dat er een evenwichtige welvaartsverdeling is tussen mensen wereldwijd. Concrete voorbeelden van duurzaamheid kunnen bijvoorbeeld zijn de vermindering van de CO2-uitstoot, Fair Trade en biologisch geproduceerd voedsel.

Biologische producten
Een product mag alleen biologisch heten als het productieproces aan strenge wettelijke voorschriften voldoet. De overheid bepaalt hiervoor de regels en controle hierop vindt plaats door de onafhankelijke instantie SKAL. Zo zijn biologische producten altijd geteeld zonder kunstmest en kunstmatige bestrijdingsmiddelen en geproduceerd zonder toevoeging van synthetische conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen. Biologische producten zijn te herkennen aan de keurmerken: EKO, Europees biologisch en Demeter.

Biologische merken bij Bewustwinkelen.nl:

Voeding:
- Terrasana
- Ekoland
- Priméal
- Mattisson

Bekijk hier onze biologische voedingsmiddelen!

Lichaamsverzorging:
- Jonzac
- Earth-Line
- Sante
- Harmonie

Bekijk hier onze biologische lichaamsverzorgingsproducten!

 

 

Bronnen: Urgenda, Stichting Skal