U bent hier

Dagcrème en alles wat je daarover moet weten

dagcreme-blog

De huid wordt dagelijks blootgesteld aan verschillende factoren, zoals kou, vuil, wind en UV-stralen. Het is belangrijk om je huid hier tegen te beschermen. Een goede dagcrème kan je daar bij helpen. Er zijn verschillende soorten dagcrèmes voor verschillende huidtypes. In deze blog lees je hoe een dagcrème werkt en welke dagcrème het beste past bij jouw huid.
 

Hoe werkt een dagcrème?

Een goede dagcrème beschermt de huid tegen de verschillende factoren waaraan de huid wordt blootgesteld. Een dagcrème hydrateert de huid, het bevordert de groei van nieuwe huidcellen en het helpt het vochtgehalte op peil te houden. Sommige dagcrèmes hebben een UV-filter. Zo wordt je huid beschermt tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Een dagcrème wordt beter geabsorbeerd als de huid nog een beetje vochtig is. Smeer je gezicht daarom in na het douchen of na het reinigen van je huid.

Welke lavera dagcrème is geschikt voor jou?

Het is allereerst belangrijk om te bekijken welk huidtype je hebt. Vervolgens kijk je welke dagcrème daar het beste bij past. Hieronder zie je de verschillende huidtypes en we hebben er een aantal geschikte dagcrèmes bij gezet.

Normale huid
De normale huid heeft weinig onzuiverheden, kleine poriën en een egale teint. De huid heeft een zachte structuur en is niet vet of droog.
lavera Basis Sensitiv Moisturising cream

Gecombineerde huid
Een gecombineerde huid heeft droge en vette zones. In de vettere zones komen grovere poriën voor omdat er meer talg wordt geproduceerd. De huid ziet er daardoor ook glimmend uit. De wangen zijn vaak droog bij dit huidtype.
lavera Balancing cream Mattifying green tea

Vette/onzuivere huid
Bij een vette en onzuivere huid is de talgproductie verhoogd en daardoor raken de poriën verstopt. De huid heeft grove poriën, ziet er vettig uit en er zijn vaak mee-eters en puistjes te zien. Probeer niet met je handen aan je gezicht te zitten, want daar wordt de huid alleen maar vetter van.
lavera fluid Moisturising Pore Refining mint

Droge huid
Bij een droge huid wordt er te weinig talg geproduceerd. De huid heeft bijna geen zichtbare poriën en voelt na het wassen vaak trekkerig aan. Soms zitten er ook schilfers op de huid.
lavera Basis Sensitiv Rich Moisturising cream

Gevoelige huid
Je kan een gevoelige huid vaak herkennen aan roodheid, irritatie en een trekkerig gevoel. Deze huid reageert heviger op invloeden van buitenaf en is vaak droog. Ook kan de gevoelige huid geïrriteerd raken van parfum of  alcohol die in veel producten zit.
lavera Basis Sensitiv Moisturising cream

Rijpere huid
De rijpere huid produceert minder collageen, waardoor de huid verzwakt en haar elasticiteit verliest. De huid is te herkennen aan rimpels, kraaienpootjes en pigmentvlekken. Een anti-aging dagcrème ondersteunt en versterkt de huid.
lavera dagcrème Firming Karanja
lavera dagcrème Regenerating Cranberry

Tips:

  • Zorg dat je handen schoon zijn als je de dagcrème aanbrengt op je gezicht.
  • Reinig je huid voordat je de dagcrème aanbrengt.
  • Smeer niet teveel crème op je gezicht, anders raken je poriën verstopt.
  • Smeer de crème zachtjes in.
  • Gebruik een dagcrème niet onder je ogen, maar gebruik hiervoor een speciale oogcrème. Dit omdat de huid onder je ogen dunner en gevoeliger is.

 

 

Ook interessant voor jou?