U bent hier

Biologische en vegetarische paella

Ingrediënten

  • 200 gram Priméal Camargue witte ronde rijst
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 potje Priméal champignons
  • 100 gram verse of bevroren erwten
  • 2x 400 gram hele tomaten zonder schil
  • 30 cl kokend water
  • 1 theelepel gemalen curry
  • 2 theelepels gemalen paprika
  • 3 vegetarische worsten
  • Zout en peper
  • Een paar takjes koriander

Bereiding

  1. Pel het teentje knoflook en de ui en snijd ze in fijne stukjes.
  2. Was de rode peper, verwijder de stengel en de zaadjes en snijd de peper in blokjes. Snijd ook de worsten en tomaten in stukjes.
  3. Giet de champignons af en voeg ze toe aan de bereiding.
  4. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook, ui en peper een paar minuten.
  5. Roer de rijst, erwten en tomaten erdoor, giet er kokend water overheen en roer het mengsel goed door.
  6. Voeg de gemalen curry en paprika toe en voeg de stukjes vegetarische worst toe.
  7. Strooi wat zout en peper erdoor, doe de deksel op de pan en kook het geheel op een laag vuur tot de rijst alle vloeistof heeft opgenomen. Af en toe even roeren.
  8. Hak de korianderblaadjes fijn en roer ze door het gerecht.

Eet smakelijk!