U bent hier

Biologische en glutenvrije chocoladetaart met frambozen

Vrijdag 13 september is het Internationale Chocolade Dag! Trakteer jezelf daarom op een lekkere biologische en glutenvrije chocoladetaart.

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 200 gram zijdezachte tofu
  • Suiker
  • 2 eieren
  • 40 gram Ma Vie Sans Glutenvrij gebakmix
  • 200 gram chocolade 70% cacao
  • 150 gram verse of ingevroren frambozen
  • Zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Breek de chocolade in stukjes en laat het smelten in een pan.
  3. Pak een kom en klop de zijdezachte tofu samen met de eidooiers en 40 gram suiker.
  4. Voeg de gesmolten chocolade en de gebakmix toe en voeg wat zout naar smaak toe.
  5. Klop de eiwitten stijf, voeg dit ook aan het mengsel toe en roer alles goed door.
  6. Giet de helft van het beslag in een bakvorm en doe de helft van de frambozen erbij in.
  7. Giet het resterende deeg erover, verspreid de laatste frambozen over het deeg en bestrooi eventueel met wat suiker.
  8. Bak gedurende 20 minuten in de oven.
  9. Laat de chocoladetaart even afkoelen en bewaar in de koelkast tot je het gaat opeten.

Eetsmakelijk!