U bent hier

Kurkuma extract pastilles 100 mg

   
836624
€5,00
Voorraad:
 
 
 
 
 
 
Inhoud:10 pastilles

Klantenservice

Vragen? Chat met ons of vul het contactformulier in.
Telefoonnummer: (0545) 25 10 91

Omschrijving

Een van de grootste problemen met curcumine uit kurkuma(extract) is zijn lage bio-beschikbaarheid in het bloedplasma. Kurkuma is moeilijk oplosbaar en heeft een lage permeabiliteit. Daarnaast breekt het snel af tijdens het passeren van het maag-darm-leverstelsel en wordt het grotendeels uitgestoten. Hierdoor is er een hoge dosis kurkuma(extract) nodig om significante curcuminegehaltes te bereiken in het bloedplasma. De belangrijkste oorzaken voor lage curcuminegehaltes in het bloedplasma zijn dus slechte absorptie, snelle afbraak en uitscheiding. Daarnaast kan een te hoge dosis aan kurkuma(extract) eventueel bijwerkingen zoals bloedverdunning en klachten van het maag-darmstelsel veroorzaken.

Verhoging van de bio-beschikbaarheid van curcumine uit kurkuma
Er zijn verschillende toedieningsvormen om de bio-beschikbaarheid van curcumine uit kurkuma te verhogen, o.a. toevoeging van verschillende kruiden en/of oliën of micellaire toepassingen. Echter zijn dit allemaal vormen van orale inname die door het maag-darm-leverstelsel heen moeten.

Hydrogel-technologie
Hydrogel-technologie is daarentegen een unieke toepassing waarbij kurkuma-extract wordt aangeboden in pastillevorm. De pastilles smelten langzaam in de mond. Door buccale (wangslijmvlies) absorptie komt een hoog percentage bio-actieve curcuminoïden samen met alle andere in kurkuma aanwezige werkzame stoffen direct in de bloedbaan terecht. Het maag-darm-leverstelsel wordt grotendeels vermeden.

Golden pastille?!
Inname van kurkumapoeder in verschillende toedieningsvormen is grotendeels verspilling van geld, want de werkzame stoffen worden snel afgebroken en afgescheiden via de ontlasting. De toevoeging van zwarte peper en/of olie verbetert de opname, maar het curcuminegehalte in kurkumapoeder is laag. Verder kan een te hoge dosis kurkumapoeder tot bloedverdunning of maag-darmklachten leiden en is het wegens opbouw van toxische stoffen af te raden om langdurig een te hoge dosis kurkumapoeder in te nemen.
In plaats daarvan neemt u één of twee Curcuma Hydrogel™ pastilles per dag. Een pastille bevat maar 100mg kurkuma-extract, heeft een aangename smaak (zorgt voor frisse adem) en is makkelijk en moeiteloos in gebruik. Door absorptie via het wangslijmvlies komt een hoog percentage bio-actieve curcumine samen met alle andere werkzame stoffen direct in de bloedbaan terecht!

Samenstelling per pastille (1,5 gram)
100mg Curcuma longa extract

Voedingswaarde per pastille (1,5g)
Energie: 4,4648kcal, 
Eiwitten: 0mg, 
Koolhydraten: 1,1162g, 
Vetten: 0mg, 
Vezels: 5mg, 
Natrium: 27,5mg.

Ingredienten
Curcuma longa extract, Glycerine, Gelatine, Gezuiverd water, Sojalecithine, Sucralose, Aarmuntolie, Eucalyptusolie, Menthol en Natriumbenzoaat.

Allergeneninformatie
Bevat soja.

Gebruik

Niet kauwen, niet doorslikken, langzaam zuigen en telkens de gehele mondholte met speeksel spoelen voordat het wordt doorgeslikt.
Geeft gele kleur af. Eventueel prothese voor gebruik uitdoen en mond goed spoelen voor terugplaatsen.

Personen vanaf 13 jaar: 1-2 pastilles per dag.
Kinderen 6 t/m 12 jaar: 1 pastille per dag.

Fabrikant
Vera Natura B.V.
Dissel 4
3902 GL Veenendaal

Dit product is een voedingssupplement.

Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Buiten bereik van jonge kinderen houden.

Droog, afgesloten en bij kamertemperatuur bewaren, tenzij anders geadviseerd op het etiket.

Raadpleeg een deskundige alvorens supplementen te gebruiken in geval van zwangerschap, lactatie, medicijngebruik en ziekte.